Goede ventilatie in huis

Wist u dat de lucht in huis vaak ongezonder is dan de lucht buiten? Doordat woningen steeds beter geïsoleerd worden, is schone en gezonde lucht in huis vaak minder vanzelfsprekend dan we denken. Door bijvoorbeeld douchen, koken en wassen raakt de lucht in huis vervuild. Als deze niet wordt ververst ontstaat er een ongezond binnenklimaat. Wat weer de nodige gezondheidsklachten met zich mee kan brengen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg innovatieve oplossingen voor zowel nieuwbouw als bestaande woningen, die Hove Techniek voor u kan installeren en onderhouden. 

Optimale ventilatie voor elke situatie

Wij hebben ventilatieoplossingen voor elke situatie. Of u nou in een duurzame nieuwe woning woont of juist in een heel oud pand. We kunnen de luchtkwaliteit van slechts één ruimte verbeteren maar ook van het hele huis of kantoor. Welke van de onderstaande ventilatiewensen u ook heeft, Hove Techniek kan het voor u installeren. 

Ventilatie woning Hoorn

Bestaande woning ventileren

Een bestaande woning ventileren is geen probleem. Dit hoeft ook geen ingewikkeld en lelijk buizensysteem met zich mee te brengen. Door onze innovatieve systemen kunnen bestaande woningen optimaal genieten van schone lucht in huis zonder toevoerkanalen.

Ventilatie woning Hoorn

Nieuwbouw woning ventileren

Moet uw woning nog gebouwd worden? Dan is dit een mooi moment om u te verdiepen in alle innovatieve en duurzame ventilatie oplossingen. Nog makkelijker is om samen met één van onze experts een plan van aanpak te maken dat precies aansluit op uw woonwensen.

Ventilatie woning Hoorn

Slim en duurzaam ventileren

Het toevoegen van een warmteterugwinning unit (WTW) aan uw ventilatiesysteem levert u dubbel voordeel op. De WTW unit gebruikt de warmte van de afvoerlucht om de verse, koude toevoerlucht gratis op te warmen tot ongeveer 18 graden. Deze flinke energiebesparing is naast voordelig voor uw portemonnee ook erg goed voor het milieu.

THUIS KOM JE OP ADEM

Waarom is schone en gezonde lucht in huis belangrijk?

Een goed geventileerd huis draagt niet alleen bij aan een goede gezondheid, het is ook energiezuiniger. Binnenshuis zweeft er van alles door de lucht. Denk hierbij aan o.a fijnstof, bacteriën, virussen, schimmels en pollen. Een dagje doorbrengen in een slecht geventileerde omgeving zal - naast wat hoofdpijn - voor de meeste mensen niet direct grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Maar leven en werken in een slecht geventileerde ruimte is wel degelijk nadelig voor de gezondheid. Mogelijke gezondheidsklachten zijn: astma, luchtwegirritaties, allergieën, chronische verkoudheid, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid en concentratieproblemen.

Bron: Longfonds

Vrouw thuiswerken

De voordelen van een goed geventileerd huis:

MEER ENERGIE

BETERE CONCENTRATIE

MINDER HOOFDPIJN

GEZONDER LEVEN

BETER SLAPEN

Laat u adviseren

Bent u benieuwd naar de ventilatie mogelijkheden voor uw huis, kantoor of zorginstelling? Neem contact met ons op en we komen bij u langs!